De ‘Medical’

Afgelopen vrijdag had ik mijn ‘medical’: de verplichte medische keuring die je moet ondergaan voordat je je praktijkexamen voor je brevet mag doen. Om 15.00 uur mocht ik mij melden bij het Aeromedisch Instituut van de KLM (of kortweg ‘Aeromed‘). Waarschijnlijk moet veel vliegend personeel op het laatste moment nog even snel zo’n keuring ondergaan, want het was echt een goed geoliede machine.

Na het melden bij de receptie kon ik direct beginnen:

 • Eerst naar het laboratorium om urine en bloed af te staan.
 • Vervolgens je gegevens in het IVW-systeem controleren en aanvullen.
 • Daarna werd ik al snel opgehaald door een assistent voor:
  • meten en wegen;
  • het maken van een ECG;
  • het opnemen van mijn bloeddruk.
 • Na een korte tijd wachten mocht ik mee voor een ogentest, en wel de meest uitgebreide die ik had gehad. Gelukkig kwam daar uit dat mijn ogen prima waren.
 • En na weer nauwelijks een paar minuten wachten, mocht ik mee met de arts voor het eindgesprek. Maar eerst natuurlijk nog het invullen van (weer) een vragenlijst en een bodycheck (longen, oren, et cetera).

Vervolgens kreeg ik het goede nieuws dat ik was geslaagd voor de test! Na het ondertekenen van het keuringsbewijs en het betalen van de keuring bij de balie stond ik na stipt 1,5 uur weer buiten!

En met dit bewijs op zak mag ik ‘solo’ een vliegtuig besturen!

This entry was posted in Algemeen and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.